Refrisk biedt jobcoaches specifieke opleiding op HBO niveau

Refrisk werkt samen met opleider Saxion om jobcoaches een specifiek op hun vakgebied toegesneden Post HBO opleiding te bieden. Jobcoach Varda was een van de deelnemers. Zij had al een HBO diploma SPH op zak, maar vond deze opleiding een ideale manier om zich verder in het vakgebied te verdiepen.

“het derde blok ging in op de wet- en regelgeving" en we leerden daarnaast over de uiteenlopende ziektebeelden die we in ons werk kunnen tegenkomen. Het is een stukje ‘technischer’ en doordat je de opleiding volgt met andere mensen uit het veld, kun je zaken uitwisselen en van elkaar leren.

Ik volgde de opleiding met vijf collega’s van Refrisk en met drie mensen van andere organisaties. Juist die mix is leuk en leerzaam. Iedereen heeft andere ervaringen en invalshoeken in zijn/haar werk. Deze opleiding is vrij theoretisch, maar je kunt het geleerde zelf praktisch toepasbaar maken in je werk als jobcoach.” De jobcoaches volgen blokken van zes weken, waarin ze één dag per 2 weken naar ‘school’ gaan. Ieder blok wordt afgesloten met een eindopdracht. In totaal duurt de opleiding een jaar.