Afwisselende baan met leuke collega's

Mijn naam is Jim, ik ben 23 jaar oud en sinds begin 2015 ben ik werkzaam bij SKB Bulkhandling BV – specialist in grondverzet en aannemingswerkzaamheden en transport – in Velsen Noord.

Ik ben via het UWV in contact gekomen met Refrisk jobcoaching en re-integratie waar ik een re-integratietraject volg. Mijn jobcoach Ton Albers kende de directeur van SKB Bulkhandling en vroeg hem of hij een geschikte werkplek voor mij had. De directeur gaf aan dat hij het belangrijk vind dat zijn vrachtwagens er altijd netjes uitzien en kon hierbij wel extra hulp gebruiken.

SKB Bulkhandling beschikt over meer dan tien vrachtwagens en daarnaast over enkele shovels, graafmachines, spuitwagens en andere voertuigen en machines. Ik ben verantwoordelijk voor de schoonmaak van alle vrachtwagens zodat chauffeurs kunnen werken in schone en verzorgde cabines. De buitenkant van de voertuigen reinig ik met behulp van een hogedrukspuit voor het beste resultaat. De vrachtwagens zijn het visitekaartje van het bedrijf en daarom is het belangrijk dat deze altijd brandschoon zijn.

Daarnaast bied ik de monteurs van SKB Bulkhandling een helpende hand. Ik haal bijvoorbeeld met een bestelauto diverse vrachtwagenonderdelen voor ze op bij garagebedrijven. Tot slot zorg ik ervoor dat de kantine schoon en fris blijft, zodat mijn collega’s optimaal kunnen genieten van hun pauze. Ik werk fulltime en krijg een marktconform salaris. Ik vind dat ik een leuke, afwisselende baan en prettige collega’s heb.

Soms breng ik voor mijn werk een bezoek aan het terrein van Tata Steel. Tata Steel produceert, bewerkt en distribueert hoogwaardig staal en is het op vijf na grootste staalconcern ter wereld. Om toegang te krijgen tot het terrein moet ik in het bezit zijn van een VCA diploma. Een VCA diploma is een officieel erkend waardedocument waarmee je kunt werken volgens de VCA norm (Veiligheids Checklist Aannemers).

Omdat ik moeite heb met begrijpend lezen heeft jobcoach Ton mij geholpen bij het onder de knie krijgen van de lesstof en dankzij zijn hulp heb ik het benodigde VCA diploma behaald. Ook heb ik intussen op kosten van mijn werkgever een heftruckcertificaat behaald.

Wanneer ik na het werk thuiskom, heb ik een voldaan gevoel en zelfs nog volop energie om naar mijn voetbaltraining te gaan. Voetballen is een geliefde hobby van mij.

Ik ben Refrisk, mijn jobcoach en werkgever ontzettend dankbaar dat zij mij hebben gestimuleerd en geholpen om mij verder te ontwikkelen als mens en als werknemer!