Functieomschrijving Jobcoach

De functie

De jobcoach begeleidt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt naar werk. Je zorgt dat je cliënten zich op hun gemak voelen, dat ze een goede werkplek krijgen, dat ze goed ingewerkt worden. Je bent de steun en toeverlaat voor de cliënt, maar ook het eerste aanspreekpunt voor de werkgever. Je wijst op mogelijke subsidieregelingen, bespreekt vorderingen, knelpunten help je oplossen. Doel is een duurzame arbeidsplaats voor je cliënt.

Wat vragen we van je?

Je hebt kennis van en affiniteit met mensen met een arbeidshandicap. Je kent methodieken om deze mensen te trainen en te begeleiden, kent de regionale arbeidsmarkt, de sociale kaart en wetgeving op het gebied van sociale zekerheid. Je bent communicatief, flexibel, kunt goed observeren en zelfstandig werken. Je bent in het bezit van een relevante hbo-opleiding en een rijbewijs.

Wat bieden we je?

Een boeiende baan, prima arbeidsvoorwaarden en een goede begeleiding. Je krijgt een mentor die je inwerkt en kunt na een inwerkperiode de post hbo-opleiding tot jobcoach volgen. Bovendien worden nieuwe jobcoaches thematisch en praktisch getraind in kleine groepjes. Daarbij komen onder meer acquisitie, netwerken, rapporteren, wetgeving en doelgroepen aan de orde. In de maandelijkse bijeenkomsten met alle andere jobcoaches van het team worden relevante thema's en praktijkonderwerpen besproken.

Wil je solliciteren, stuur dan je cv met een uitgebreide motivatie naar solliciteren@refrisk.nl.