Voor wie nog niet toe is aan een traject Werkfit maken of een traject Naar werk, zijn er Modulaire re-integratiediensten. 

Deze diensten bestaan uit een aantal korte modules waarbij Refrisk je onder andere kan ondersteunen bij:

  • Het doorbreken van een sociaal isolement;
  • Het bevorderen van deelname aan de maatschappij;
  • Het in de praktijk onderzoeken welke arbeidsmogelijkheden je hebt;
  • Begeleiding bieden bij scholing/opleiding.

Om van de diensten gebruik te kunnen maken is een verwijzing nodig van het UWV. De arbeidsdeskundige van UWV kan aangeven of jij hiervoor in aanmerking komt.

Module Participatie interventie

Leef je erg geïsoleerd en heb je nauwelijks contact met andere mensen? Dan kan deze module je helpen om weer een eerste stap buiten de deur te zetten.

We snappen dat dit spannend kan zijn. Daarom begeleidt jouw coach je in dit traject. Samen zoeken jullie naar oplossingen om weer deel te gaan nemen aan de maatschappij. Denk hierbij aan het doen van kleine activiteiten, zoals iedere dag een boodschap doen, contact leggen met buren, bezoeken van familie. Als het nodig is kan de coach hulpverlening inschakelen. Dit gebeurt altijd in overleg met jou.

Module Bevorderen maatschappelijke deelname

Heb jij al voldoende sociale contacten, maar is werken nog net een stap te ver? Deze module helpt je om regelmatig deel te nemen aan georganiseerde activiteiten buiten de deur. Zo wordt de stap naar passend werk steeds kleiner.

Jouw coach ondersteunt je bij het vinden van en opstarten van deze activiteiten. Denk hierbij aan het doen van licht vrijwilligerswerk in de buurt, zoals bij een buurtcentrum, een kinderboerderij, een zorginstelling of het in contact brengen met een sportclub, etc. Als het nodig is kan de coach hulpverlening inschakelen. Dit gebeurt altijd in overleg met jou.

Module Praktijkassessment

Weet je nog niet precies welke positie je hebt tot de arbeidsmarkt en/of welke beroepen interessant zijn voor jou? Deze module geeft je hierin meer inzicht.

In de praktijk kijken we in een of meerdere werksituaties naar wat jouw mogelijkheden en knelpunten zijn.

Samen met jouw coach kijk je naar jouw werkinteresses en kun je een beroepskeuze-interessetest doen. Na deze module kan met toestemming van UWV een vervolgtraject worden ingezet om de stap naar werk makkelijker te maken. 

Module Begeleiding bij scholing

Ben jij al “werkfit”, maar heb je nog scholing of een opleiding nodig om aan het werk te komen?
Tijdens deze module ondersteunt jouw coach je met het planmatig studeren. 

Ook is huiswerkbegeleiding mogelijk. Indien nodig onderhoudt jouw coach contact met jouw onderwijsinstelling.