Hoe wij werken

Eén-op-één begeleiding en ondersteuning

Iedereen een eigen talent

We zijn geen doorsnee begeleidingsorganisatie, maar vakmensen die van nature gemotiveerd zijn om een positieve bijdrage te leveren aan het werkplezier van jou. 

Wat zijn jouw persoonlijke wensen, drijfveren en wat is jouw kracht? Kortom, waar word jij blij van? Dat is zelden een standaard aanpak, maar maatwerk dat we samen met jou vormgeven. We bieden intensieve één-op-één begeleiding en ondersteuning op het werk. Soms is het fijn om extra begeleiding te krijgen op de werkvloer. Als het nodig is, werkt de jobcoach ook daadwerkelijk met je mee.

Ook aanspreekpunt voor de werkgever

Als je aan een nieuwe baan begint, komt er veel op je af. Van het leren van nieuwe taken tot het begrijpen van de bedrijfscultuur, het kan overweldigend zijn. Maar gelukkig hoef je er niet alleen voor te staan. Jouw jobcoach zal je begeleiden tijdens je inwerkperiode en gedurende je werkzaamheden, om ervoor te zorgen dat je succesvol en zelfverzekerd kunt functioneren.

Samenwerking met de werkgever
Jouw jobcoach speelt ook een belangrijke rol bij de communicatie met de werkgever. Hij/zij fungeert als de schakel tussen jou en de werkgever, waarbij informatie wordt uitgewisseld over je voortgang, prestaties en eventuele behoeften.

Voorzieningen en Instrumenten
Soms kunnen specifieke voorzieningen en instrumenten je helpen om je werk effectiever te doen. Jouw jobcoach zal de werkgever bijstaan bij het aanvragen van deze hulpmiddelen, zodat jij de beste omstandigheden hebt om te gedijen.


Gespecialiseerde jobcoaches

Refrisk werkt met geregistreerde jobcoaches, die opgeleid zijn via interne beroepsgerichte trainingen en een post HBO jobcoachopleiding. Onze jobcoaches werken regionaal en zijn gespecialiseerd in het bieden van ondersteuning aan mensen met verschillende specifieke aandachtsgebieden. De jobcoaches worden werkinhoudelijke ondersteund door de arbeidsdeskundigen van Refrisk.

Refrisk Academie

Bij Refrisk Academie hebben we één belangrijk doel voor ogen: het bieden van voortdurende ontwikkelingsmogelijkheden aan al onze medewerkers, zodat zij hun kennis kunnen vergroten en up-to-date kunnen blijven. We begrijpen dat voortdurende groei cruciaal is om de beste kwaliteit aan onze gewaardeerde klanten en opdrachtgevers te leveren.

De Refrisk Academie biedt medewerkers een uitgebreide selectie kennissessies die specifiek zijn ontworpen om aan hun professionele behoeften te voldoen. 

Onze persoonlijke begeleiding op een rijtje:

  • Intensieve één-op-één begeleiding;
  • Huisbezoeken;
  • Matching op basis van wensberoep;
  • Advisering Jobcarving;
  • Jobfinder en Jobcoach is dezelfde persoon;
  • Meewerken op de werkplek;
  • Individueel beroepskeuzeonderzoek en sollicitatietraining;
  • Contact met zorgverleners en sociaal netwerk van jou;
  • Aanspreekpunt voor de werkgever;
  • Hulp bij het aanvragen van de diverse voorzieningen en instrumenten die voor jou handig zijn.