Outplacement

Wat kan Refrisk voor u en uw medewerkers betekenen?

Duurzame inzetbaarheid

Outplacement (ontslagbegeleiding) gaat verder dan het vinden van een andere baan, bij Refrisk letten we op de duurzame inzetbaarheid. Deze bredere kijk levert meer arbeidsmarktkansen op.

In het bijzonder door onze ervaring en specialisme in coaching zijn wij in staat uw werknemers vooruitzichten aan te reiken die inspireren, stimuleren en verbinden.

Bij een vastgelopen carrière of ontslag van de werknemer begeleidt Refrisk bij het zoeken naar ander passend werk. Dit doen wij door het leveren van maatwerk. Persoonlijke gesprekken met een vaste coach, die uw werknemer alle hulpmiddelen geeft om een ideale match te vinden.

Het outplacementtraject is opgebouwd uit de volgende activiteiten: intake, begeleiding naar ander werk, plaatsingsactiviteiten en nazorg.

Outplacementtraject:

Bij een vastgelopen carrière of ontslag begeleidt Refrisk jou bij het zoeken naar ander passend werk. Dit doen wij door het leveren van maatwerk. Persoonlijke gesprekken met een vaste jobcoach, die jouw alle hulpmiddelen geeft om een goede match te vinden.

De jobcoach ondersteund jou bij het vinden van een nieuwe baan, een baan die past bij je kennis, ervaring en wensen. Werk waar je voldoening en plezier uithaalt. Om daar te komen doorloop je samen met de jobcoach enkele onderdelen die inzicht geven in waar en hoe je het beste je carrière kunt vervolgen. Iedere persoon is anders dus ook de intensiviteit van elk outplacementtraject zal verschillen. Het traject wordt afgestemd op jouw persoonlijke behoeften, kennis en vaardigheden. Iedere situatie is uniek dus ieder traject is uniek, individuele aandacht en maatwerk zijn essentieel. Dat betekent dat we samen kijken naar die onderdelen die het best aansluiten op jouw huidige situatie, behoefte, achtergrond, wensen en de concrete mogelijkheden op de arbeidsmarkt. Zo leren we jou kennen en kunnen we je zo goed mogelijk begeleiden. We maken samen met jou een stappenplan. Hiervoor zetten we de volgende onderdelen in:

  • Vaardigheden/bekwaamheden in kaart brengen
  • Klantprofiel opstellen
  • Zoekberoepen vaststellen
  • Zoekkanalen inzichtelijk maken
  • CV opstellen en/of bespreken
  • Sollicitatiebrief schrijven
  • Netwerken
  • Voorbereiden op een sollicitatiegesprek