Samen werken aan werknemersvaardigheden en persoonlijke groei

Bij Refrisk begrijpen we dat iedereen uniek is en zijn eigen talenten en uitdagingen heeft. Daarom staan onze jobcoaches klaar om jou te helpen op weg naar werk en je te begeleiden op de werkvloer. Met maatwerk, persoonlijke begeleiding en ondersteuning creëren we vooruitzicht richting een passende baan. Onze uitgebreide kennis van de arbeidsmarkt en ons netwerk met werkgevers stellen ons in staat om passend werk voor jou te vinden.


Het verhaal van Acxel
Maak kennis met Acxel, hij ontvangt een Wajong-uitkering en woont zelfstandig. Om hem op verschillende gebieden te ondersteunen, krijgt hij begeleiding van een ambulant coach. Acxel heeft de hulp van Refrisk ingeschakeld om hem te begeleiden naar werk en op het werk. De geschikte match voor Acxel werd jobcoach Sabina.

Passend werk
Jobcoach Sabina heeft Acxel geholpen bij het vinden van een passende baan. Dankzij haar netwerk heeft ze hem in contact gebracht met Autotaalglas, waar Acxel nu al anderhalf jaar werkt. Zijn aangepaste functie is op maat gemaakt, waardoor zijn werkgever hem alle ruimte geeft om te leren en zijn werknemersvaardigheden binnen het bedrijf te ontwikkelen. De werkgever speelt een belangrijke rol in dit traject.

Leertraject
Hoewel Acxel geen technische achtergrond had, heeft hij zich alle werkzaamheden binnen Autotaalglas eigen gemaakt. Zijn collega's hebben hem stap voor stap alle technische handelingen geleerd. Van het herkennen van een sterretje tot het repareren ervan, hij oefende op kapotte autoruiten. Ook heeft hij geleerd om autoruiten te vervangen. Hij had een ondersteunende rol en stapsgewijs leerde hij alle handelingen. Voor Acxel was het niet altijd makkelijk om de werkzaamheden onder de knie te krijgen.

Acxel heeft plezier in zijn werk
Inmiddels voelt Acxel zich in de werkomgeving op zijn gemak. Hierdoor durft hij vragen te stellen als iets niet duidelijk is. Hij heeft een leuke groep collega's. Elke dag gaat Acxel met veel plezier naar zijn werk, ondanks de lange reistijd van soms wel 1,5 uur met het openbaar vervoer. Acxel denkt er niet aan om ergens anders dichter bij huis te gaan werken.

Jobcoach Sabina is altijd bereikbaar
Als jobcoach heeft Sabina verschillende taken en verantwoordelijkheden. Ze fungeert als een tussenpersoon tussen de werkgever en de ambulante begeleider die Acxel thuis ondersteunt. Ze stemt belangrijke onderwerpen af die zowel privé als op het werk spelen. Bovendien helpt Sabina Acxel bij contractzaken en allerlei praktische zaken op de werkvloer. Ze voert regelmatig gesprekken met de werkgever om de voortgang en ontwikkeling van Acxel te bespreken. Sabina is de verbinding tussen Acxel, de werkgever en het UWV. Voor Acxel fungeert Sabina als een vertrouwenspersoon die hem op alle gebieden van zijn werk ondersteunt. Jobcoach Sabina is altijd bereikbaar. Samen zoeken ze naar oplossingen wanneer hij ergens tegenaan loopt.

Samen aan zet
Bij Refrisk streven we samen met werkgevers naar een inclusieve samenleving waarin iedereen gelijke kansen krijgt. We vinden het belangrijk om mensen zoals Acxel te ondersteunen en te versterken op de arbeidsmarkt. Samen aan zet!
"Mijn werkgever geeft mij alle ruimte om te leren en mijn werknemersvaardigheden binnen het bedrijf te ontwikkelen".

Acxel