In dit verhaal belichten we de rol van Chantal Bourgondien, een ervaren jobcoach bij Refrisk. Chantal is verantwoordelijk voor de begeleiding van Benno Bakker, een werknemer met een Wajong uitkering.

Benno ervaart belemmeringen in zijn sociaal functioneren en woont in een begeleide omgeving. Desondanks werkt hij al ruim 10 jaar fulltime bij het Fletcher Hotel Nautisch Kwartier in Huizen. In dit verhaal bespreken we de invloed van Chantal op Benno's werk, evenals zijn kwaliteiten, talenten en de duurzame resultaten die ze samen hebben bereikt.

Kwaliteiten en talenten van Benno
Benno heeft een aangepaste functie binnen het hotel. Voorheen voerde hij ondersteunende taken uit bij de algemene dienst en housekeeping. Tegenwoordig heeft hij de verantwoordelijkheid gekregen voor het magazijn. Het is zijn taak ervoor te zorgen dat het magazijn er netjes uitziet en dat alle bestellingen goed worden opgeruimd. Daarnaast rijdt hij tijdens het hoogseizoen met de Fletcher bus, waarbij hij gasten en hun bagage vervoert naar verschillende hotels van Fletcher in de regio. Dit werk sluit goed aan bij Benno's kwaliteiten en talenten.

De invloed van buitenaf op Benno
Benno is erg gevoelig voor zijn omgeving. Zowel privésituaties als gebeurtenissen op het werk kunnen een grote impact hebben op zijn functioneren. Om ervoor te zorgen dat Benno zich goed voelt en optimaal functioneert, vinden er regelmatig driegesprekken plaats tussen Benno, Chantal en zijn persoonlijk ondersteuner. Tijdens deze gesprekken worden privésituaties besproken die invloed kunnen hebben op het werk, en andersom. Daarnaast maken ze afspraken over hoe ze elkaar kunnen ondersteunen en aanvullen.

Duurzame resultaten en observatie
Om ervoor te zorgen dat Benno zich blijft ontwikkelen en scherp blijft, vinden er ook driegesprekken plaats tussen Chantal, Benno en de hotelmanager. Tijdens deze gesprekken wordt niet alleen het werk besproken, maar indien nodig ook privézaken die van invloed kunnen zijn op het werk. Chantal werkt regelmatig samen met Benno om hem te observeren en zijn houding en gedrag te spiegelen. Deze aanpak werkt goed voor Benno en heeft geleid tot succes op een doordachte manier met duurzame resultaten, namelijk passend werk. Inmiddels is Benno de langst werkende medewerker bij Fletcher Hotel Nautisch Kwartier in Huizen.

Conclusie
Jobcoach Chantal Bourgondien speelt een belangrijke rol in het leven van Benno Bakker. Door haar begeleiding en ondersteuning is Benno in staat om al ruim 10 jaar fulltime te werken bij het Fletcher Hotel Nautisch Kwartier. Chantal helpt Benno bij het omgaan met invloeden van buitenaf en zorgt ervoor dat hij scherp blijft door middel van observatie en feedback. Dit heeft geleid tot duurzame resultaten en passend werk voor Benno.

“Ik ben ontzettend blij met Benno. Als ieder Fletcher Hotel toch een Benno zou hebben…”

Hotelmanager, Fletcher hotel Nautisch Kwartier.