Samen vooruitzicht creëren: het verhaal van Amanda

Erik Teunisse, een ervaren jobcoach bij Refrisk, is toegewijd aan het begeleiden van mensen naar en op hun werk. Samen met zijn klanten creëert hij vooruitzicht door één-op-één begeleiding en ondersteuning op de werkvloer. Dit artikel belicht het inspirerende verhaal van Amanda Nijssen, die zich aanmeldde voor een naar-werk traject bij Refrisk.

Het laat zien hoe maatwerk, toewijding en ondersteuning tot een succesvolle en bevredigende werkervaring kunnen leiden.

De Kennismaking met Amanda
Amanda Nijssen meldde zich begin 2022 aan bij Refrisk voor een naar-werk traject. Ze zocht ondersteuning omdat ze tegen bepaalde obstakels aanliep in haar werkzoektocht. Amanda kreeg Jobcoach Erik toegewezen, een gespecialiseerde coach met expertise in haar specifieke aandachtsgebied.

Passende Functie bij Vitam
Erik liet Amanda in februari kennismaken met Vitam, een gerenommeerde bedrijfscateraar, en regelde een proefplaatsing van twee maanden. Gedurende deze tijd bekeek Erik samen met Amanda en Chantal Koster, de assistent-manager, welke functie het beste bij Amanda paste, rekening houdend met haar kwaliteiten en mogelijkheden.

Omgaan met Veranderingen
Amanda was enthousiast over haar werk bij Vitam, maar de situatie veranderde snel. Het team groeide, en er waren veranderingen in haar takenpakket. Voor Amanda was dit soms moeilijk, vooral wanneer persoonlijke uitdagingen zich ook voordeden. Maar na verloop van tijd ontstond er een stabiele situatie met duidelijke afspraken en ondersteuning.

Aandacht voor Elkaar
De samenwerking met collega's en jobcoach Erik speelde een essentiële rol in het proces. Een steunend netwerk bood Amanda de gelegenheid om frustraties te uiten, begrip te vragen en met nieuwe energie aan haar werkweek te beginnen. Het team van Vitam had ook tijd nodig om te wennen aan de specifieke aandacht die sommige collega's nodig hadden, maar uiteindelijk leidde dit tot een betrokken en ondersteunende werkomgeving.

Werkplezier en Persoonlijke Groei
Het werk bij Vitam bood Amanda de mogelijkheid om haar grenzen te verkennen en te leren hoe ze hiermee om moest gaan. Het bespreekbaar maken van uitdagingen en het zoeken naar oplossingen bracht haar vooruit in haar werk. Vandaag de dag heeft Amanda samen met haar collega Cynthia een vaste plek binnen het team. Amanda kan met plezier werken en geniet ze van haar rol achter 'de verwen-kar' bij de Belastingdienst.

Samen vooruitzicht creëren
Het verhaal van Amanda bij Refrisk en Vitam is een prachtig voorbeeld van hoe maatwerk en toegewijde begeleiding een verschil kunnen maken in iemands carrière. Met de steun van haar jobcoach en collega's heeft Amanda haar plek gevonden en geniet ze van haar werkplezier. Haar succesverhaal toont aan hoe individuele aandacht en ondersteuning kunnen leiden tot een positieve en bevredigende werkervaring.

"Het samen bespreekbaar maken van uitdagingen en het zoeken naar oplossingen bracht mij vooruit in mijn werk".

Amanda